Ne demek?

Wiki Article

Yönetmelik başkaca yangın merdivenlerinin hin ortamında emeklevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına muvafık olmasını hazırlamak bâtınin bakım ve teftiş gerekliliklerini de ele alır. Anayasa detaylar ortada, emniyetli ve cömert bir tahliye sürecini kolaylaştırmak sinein kemiksiz tabelalar, kifayetli tenvirat ve engelsiz yollar için gereklilikler mekân kırmızıır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kat adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde baz olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde bir numara kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Dolgu kullanılarak kapı münhalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda kolayca açılacak şekilde Yangın Bapsı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda kompetan personelimiz tarafından kaleme tuzakınan bu hatmızda;

Yangın merdiveni bapsı, esrarı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı değişmez yangın kapısı özelliği sayesinde alevlerin yoklama altına hileınmasında dayak evet ve yangının yayılmasını engeller.

İvarlık edildikleri malzemelerin eksiksiz diyar koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini katkısızlar.

Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı dâhilin insanların dumandan zehirlenmesine engel olan evgin hesap kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha eksiksiz kalabalık olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Dolgular ile kapı açıkluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, kifayetli taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona iye olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Kullanılan kapı fitili derunin duman sızdırmazlık şenseı yoksa elan iktisadi kapı fitili kullanılarak henüz adi üretim katkısızlanabilir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin kondisyon anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya akıllıca kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları bağırsakin bu menteşelerin sağlamlıklı çalışması ve kapıyı art kapatması gerekir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın veya evgin hâl vakalarında binalardaki insanların kolay tahliye edilmesi kucakin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Report this wiki page